За Вашия празник:
Добре дошли! За нас Екип Фото Видео Промоции Контакти
За нас >>

"Ритъмът в сърцето бие, хорото се вие! 

Само Нашенците знаят така да играят!"


ПРОФЕСИОНАЛНА ФОЛКЛОРНА ФОРМАЦИЯ "НАШЕНЦИ"


Млади хора, които с професионалните си умения и талант помагат на съвременните българи да изживеят своя празник в цялото богатство на традициите и обредите, да открият красотата и дълбокия смисъл на вековни ритуали, които всеки от нас носи в гените си.


Творческият лик на формацията носи всички белези на младостта - силен устрем, талантливи търсения, висок художествен критерий. 


Професионална фолклорна формация "Нашенци" е носител на отличието „Златна книга” за завоюван висок престиж и обществено признание и за принос към българската култура.


Всички изпълнители от формация „Нашенци” са ПРОФЕСИОНАЛИСТИ С БОГАТ ОПИТ в известни български ансамбли и оркестри.


Eдна пъстра смесица от традиционни и нови обредни действия, умело поднесени от Професионална фолклорна формация „Нашенци”, които могат да направят вашия празник още по-ярък, жив и запомнящ се, да достави радост и удовлетворение на всички поколения, участващи в него.

С много настроение, артистично присъствие и любов към работата - така се отнасят момичетата и момчетата от "Нашенци".

Творческият лик на формацията носи всички белези на младостта - силен устрем, талантливи търсения, висок художествен критерий.И малко факти......

Създадена през 2004 г.;


  • През 2004 и 2005 г. участва в ТВ предаванията “От дума на дума” (БНТ) и “Звездно вариете”
  • (ТВ Веселина);

  • В периода 2005-2007 г. участва в над 30 видеоклипа на ТВ Планета (“Пайнер”);

  • Над 150 концерта в България и чужбина с певицата Поли Паскова за периода 2005-2007 г.;

  • Участие в трите фестивални вечери на “Пирин Фолк” в гр. Сандански (2006 г.);

  • От края на 2007 г. формацията има нов ръководител, нов хореограф и напълно нов състав – професионални музиканти, танцьори, певици, както и нестинар.

  • В началото на 2009 г., по поръчка на формацията се изработват нови народни носии.

  • През последните 5 години формацията присъства на над 500 сватбeни тържества, корпоративни събития и други празненства, проведени в най-престижните хотели и ресторанти в цяла България.

  • През 2010 и 2011 г. формацията взима участие в първото по рода си "Голямо Сватбено Шоу" (Grand Wedding Show), проведено в Гранд Хотел София, а през 2011 г. и 2012 г. участва и в изложението BALKANICA WEDDING EXPO в хотел Шератон.

  • На 24-ти март 2011 г. на официална церемония в Националния етнографски музей при БАН, Съвета на европейската научна и културна общност връчи на фолклорна формация „Нашенци” отличието „Златна книга” за завоюван висок престиж и обществено признание и за принос към българската култура. Наградата получиха ръководителите на формацията Ралица и Емил Николови. Наградата „Златна книга” е почетна значка, изработена от 24-каратово злато в Монетния двор на България. Престижните отличия се присъждат от Съвета на европейската научна и културна общност на институции, които имат висок принос към развитието на науката и културата, и на български селища, които притежават уникално културно наследство. Номинациите и награждаването се извършват в рамките на проекта „Аплодисменти за България”. До сега отличието е връчено на 180 представители на Българския научен и културен елит. В избора на номинираните участват 150 известни български учени и творци с международно признание, които притежават Златни отличия за приноса си към българската наука и култура, и от кметове на 156 български градове и села, носители на Отличие за уникално европейско селище.